Waarom boerderij slakken ?

Slakken in het wild zijn zeldzaam geworden in heel West-Europa in het bijzonder als gevolg van ruilverkaveling, de verzameling en intensieve bestrijdingsmiddelen producten. De collectie is momenteel zeer beperkt.
De collectie is verhuisd naar:
Oost-Europa voor de Bourgogne slak (Helix pomatia)
Turkije en de Balkan om de Turkse slak (Helix lucorum)
Zuid-Azië voor de gigantische slakken (Achatina). Merk in het voorbijgaan dat de achatina niet eens een slak, maar een groot weekdier gesneden en geleverd in een slakkenhuis.

escargot

Slakken worden vervoerd in containers en een bepaald percentage is dood voor aankomst. Deze handel is van invloed op de kwaliteit en de versheid van het product en daarmee bijgedragen aan de slechte reputatie van de slak met de fijnproevers.
Het verhogen van slakken (of post) om slakken van onvergelijkbare kwaliteit in smaak, textuur van het vlees en versheid van de producten te produceren.
In Slakkenkwekerij Warnant, realiseren we de volledige cyclus van fokken en verwerken waardoor een volledige traceerbaarheid. De jonge slakken zijn geboren in onze faciliteiten en beginnen te groeien in kassen. Zij zijn vervolgens overgebracht naar Outdoor Paraplu waar ze worden gevoed een samenstelling van tarwe en maïs aangevuld door de aanplant van groen.
Het fokken laat ons toe om het verkrijgen van een product nog steeds zacht en verfijnd.
Onze slakken worden verwerkt in ons kantoor in overeenstemming met de HACCP-normen die de versheid en hygiënische kwaliteit van de producten waarborgt. Voor recepten, geven wij de voorkeur hoogwaardige ingrediënten: boter Bourgogne 100% boter, verse champignons, kruiden en specerijen voor kwaliteit, ambachtelijke bier, enz.

Waarom heeft de eekhoorn maxima (Helix aspersa maxima):

We kozen voor dit ras van de slakken voor zijn vele kwaliteiten: de eekhoorn (Helix aspersa) is een soort die van nature is rond de Middellandse Zee langs de kusten van de Atlantische Oceaan, het Engels Kanaal en Noordzee. We vonden tot 200 km landinwaarts (in België op ongeveer de hoogte van Namen)

De eekhoorn Maxima is een van de vele varianten van de kleine grijze zoals de naam suggereert, maar het is de grootste. Het laat ons toe om slakken te krijgen tussen de 12 en 22 gram, dat we sorteren in twee maten.

bezoeken