Nieuwtjes

Bâtiment Escargotiere de Warnant

In 2009 is de kwekerij volledig gemoderniseerd . Wij voldoen daarmee aan de strengste Europese Normen. De produktie gebeurt nu in 600 M2 serres en 3.000 M2 openluchtparken. Die geven jaarlijks de ruimte aan ongeveer 800.000 slakken.

Hoe begon het

Na een opleiding op de landbouwschool IATH in Ath, ben ik in 1986 begonnen als SLAKKENKWEKER in Yvoir, een charmant dorpje in de Maasvallei, bij Dinant. Het kweken van slakken stond in die tijd nog in zijn kinderschoentjes, in België waren er nog geen vakkundige slakkenkwekers, en een enkeling begon eraan in Frankrijk .

Mijn eerste kweekslakken ben ik bij Mr. Humbert gaan halen in de Jura. Deze man heeft de ervaring die hij had opgedaan in de slakkenteelt met me gedeeld. In die jaren haalde de produktie van onze kwekerij ongeveer 20.000 slakken per jaar.

De evolutie van de slakkenkwekerij

De familie FROLLI kwam in 1988 in de groene Molignée -vallei wonen,wel bepaald in het oude stationnetje van Warnant-Anhée.Dit gebouw heeft gedurende meer dan een eeuw honderden reizigers zien voorbijreizen en krijgt dan een heel andere bestemming. Sindsdien worden hier namelijk duizenden kleine «buikpotigen» gekweekt! Tragere reizigers dus!

Het huis van de voormalige stationschef, is nog steeds het huis van de «slakkenchef» .

Intussen zijn de slakken verhuisd naar de overkant , naar de nieuwe en moderne installaties . Daar is nu het kantoor, de winkel, de bezoekersruimte , de professionele keuken en natuurlijk liggen daar de binnen (winter)en buitenverblijven (zomer) van de slakken.Door de jaren heen is de produktie vermeerderd en de kwekerij is uitgegroeid tot een modern bedrijf.