News

Onze winkel is geopend:

van dinsdag tot zaterdag
van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 18.00 uur

De bezoeken zijn hervat

En binnenkort: het slakkenfeest
Zondag 2 juni

1986

Het begin

Na een opleiding op de landbouwschool IATH in Ath, ben ik in 1986 begonnen als SLAKKENKWEKER in Yvoir, een charmant dorpje in de Maasvallei, bij Dinant. Het kweken van slakken stond in die tijd nog in zijn kinderschoentjes, in België waren er nog geen vakkundige slakkenkwekers, en een enkeling begon eraan in Frankrijk .

Mijn eerste kweekslakken ben ik bij Mr. Humbert gaan halen in de Jura. Deze man heeft de ervaring die hij had opgedaan in de slakkenteelt met me gedeeld. In die jaren haalde de produktie van onze kwekerij ongeveer 20.000 slakken per jaar.

De familie FROLLI kwam in 1988 in de groene Molignée -vallei wonen,wel bepaald in het oude stationnetje van Warnant-Anhée.Dit gebouw heeft gedurende meer dan een eeuw honderden reizigers zien voorbijreizen en krijgt dan een heel andere bestemming. Sindsdien worden hier namelijk duizenden kleine «buikpotigen» gekweekt! Tragere reizigers dus!

De evolutie van de slakkenkwekerij

Het huis van de voormalige stationschef, is nog steeds het huis van de «slakkenchef» .

Intussen zijn de slakken verhuisd naar de overkant , naar de nieuwe en moderne installaties . Daar is nu het kantoor, de winkel, de bezoekersruimte , de professionele keuken en natuurlijk liggen daar de binnen (winter)en buitenverblijven (zomer) van de slakken.Door de jaren heen is de produktie vermeerderd en de kwekerij is uitgegroeid tot een modern bedrijf.

Onze producten

"De hoeveelheid neemt toe, maar onze werkfilosofie blijft hetzelfde. We blijven een familiestructuur die ervaring, knowhow en respect voor de kwaliteit van het product benadrukt."

Top